Bandit

Voordat ik bij Irene kwam lessen was ik op zoek naar iemand die mij verder kon helpen met mijn 14 jarige KWPN, die al vanaf veulen bij mij is. In de tijd dat ik hem rijd heb ik altijd gemerkt dat hij ergens beperkt was in zijn beweging. Het is niet onwaarschijnlijk dat dit te maken heeft met de artrose die hij heeft.

 

Ik heb verschillende instructrices gehad en wat ik gemist heb is iemand die naar mij én mijn paard kijkt als individu. Ik ben op zoek gegaan naar een instructrice en kwam bij Irene uit. Tot op de dag van vandaag heb ik hier geen spijt van gehad.

Een groot verschil in Irene haar werkwijze is dat ze kijkt naar het paard in zijn geheel en wat hij nodig heeft om uiteindelijk beter te worden. Welzijn is voor haar belangrijk en dit zie je terug in haar lessen en trainingen. Doordat zij zo’n goed beeld kan vormen naar wat ik en mijn paard nodig hebben en zij de training hierop heeft aangepast, zijn we ontzettend vooruit gegaan. Irene denkt mee en komt met alternatieven. Iedere ruiter en ieder paard heeft andere behoeftes en een ander niveau. Irene weet zich hierin aan te passen. De perfecte balans. Niet teveel maar ook niet te weinig.
Irene kan goed luisteren, zich inleven en legt de lesstof duidelijk uit. Ze begrijpt wat er speelt en is creatief met oplossingen.
Irene heeft mijn paard ook nog een aantal maanden getraind tijdens mijn zwangerschap. Ze hield mij na iedere training op de hoogte hoe het is gegaan. Ik vind haar als ruiter erg kundig en vriendelijk. Ze voelt en ziet hoe een paard beweegt en heeft veel kennis van lichaamstaal bij paarden.

Als ik terugkijk naar het afgelopen jaar dat ik bij haar les en ze mijn paard getraind heeft dan zie ik dat ik gegroeid ben, anders ben gaan kijken naar mijn training en iedere stap in de goede richting meer ben gaan waarderen. Ik en mijn paard blijven zich ontwikkelen en dat houdt het trainen leuk en interessant.

Zowel als instructrice en trainer kan ik haar zeker aanraden.

Anne – februari 2021

Alento

Mijn paard Alento – een grote Lusitano ruin – heeft het afgelopen jaar een paar nare blessures opgelopen (een peesschede ontsteking, griffelbeenfractuur en een bult op het sesambeen). Na deze blessures lukte het niet om Alento weer aan het lopen te krijgen. Hij was telkens kreupel. De dierenarts kon niets meer doen. Op advies van de ostheopaat ben ik op zoek gegaan naar een revalidatietrainer en zo kwam ik bij Irene terecht.

We zijn begonnen met werk aan de hand en sindsdien loopt Alento niet meer kreupel. Hij is blijer en soepeler.Tijdens het rijden merk ik dat Alento goed loopt; op eigen benen en recht. Hij draaft nu nageeflijk weg en dat heeft hij al heel lang niet meer gedaan. Ik schrok gewoon van hoe makkelijk het voelde. Ik merk dat ik geniet van de lessen en van mijn paard en dat ik er ontzettend gelukkig van word. Ik kan iedereen aanraden om les te nemen bij Irene.

Hennie Groeneveld – maart 2020

Dakar

 

Om mijn rijden te verbeteren wilde ik graag zitlessen. Jaren geleden heb ik een workshop gedaan bij Bastiaan de Recht omdat ik geïnteresseerd was in de klassieke rijkunst. Via hem kwam ik bij Irene terecht.

Irene zag en voelde al heel snel dat Dakar – mijn lusitano – niet goed door zijn lijf kon bewegen. Hij zette zich erg vast en was vaak narrig. Datgene wat wij van hem vroegen kon hij blijkbaar niet. Irene adviseerde mij om er verder naar te laten kijken.

Dakar bleek een aangeboren afwijking aan zijn heiligbeen, artrose in beide SI gewrichten en een degeneratie van zijn tussenwervelschijf tussen de zesde rugwervel en zijn heiligbeen te hebben. Hij is ingespoten en nog weer nabehandeld door een chiropractor. Daarna kon zijn revalidatie beginnen.

Irene heeft dit hele proces begeleid. Op dit moment is zij daar nog steeds mee bezig. Aangezien ik nog niet goed genoeg rijd om hem te helpen zijn lijf weer op de juiste manier te gebruiken, traint Irene hem drie keer in de week. En zij neemt mij hierin mee, want inmiddels rijd ik Dakar zelf ook weer vaker onder haar begeleiding.

Dakar is ontzettend vooruit gegaan, veel meer dan ik ooit had durven hopen. Irene heeft hem met alle rust, geduld en deskundigheid getraind. Zij voelt precies wat hij die dag nodig heeft en past de training daarop aan. Dakar is mentaal en fysiek meer in balans, mooi bespierd en weer een blij paard geworden. Hij heeft echt weer plezier in het werk. Ik ben er ontzettend blij mee.

Ik kan iedereen aanraden die een revalidatietraject in gaat om de hulp van Irene in te schakelen. Zij is kundig en heeft echt hart voor de paarden. En daarbij is ze ook een steun voor de eigenaar.

Maaike Hijwegen, september 2018

 

Ontvang mijn gratis e-book!

In zeven stappen van frustratie naar voldoening.