Ik ken de diepe dalen, hoge dierenartsrekeningen, het gevoel niks waard te zijn als ruiter, de onzekerheid. Maar ik ken ook de andere kant; de vallende kwartjes het anky-gevoel, the sky is the limit. Daar tussenin zit mijn vastberadenheid om nooit op te geven en te blijven leren van iedere dip.

Mijn naam is Irene Snaterse (1971) . Ik ben gepassioneerd ruiter, instructeur en coach. Elke dag help ik ruiters om zichzelf en hun paard te verbeteren. Mijn doel is vooral om hen bewust en kundig te maken bij aanvoelen wat een paard nodig heeft.

Ik leer van veel verschillende paarden en mijn motto is ‘door een probleem ga je pas echt leren paardrijden’. Mits je daarbij de goede begeleiding hebt. Mijn eigen verhaal is niet anders. Het echte werk begon pas toen het niet goed ging met met mijn paard; na twee jaar dokteren vanwege een vage kreupelheid die steeds weer terugkwam, ben ik bij Bastiaan de Recht terecht gekomen. In het revalidatietraject leerde mijn paard om zijn lichaam anders te gaan gebruiken. De zwakste schakel is altijd de eigenaar  zelf; hoe zorg je ervoor dat het paard thuis ook goed blijft lopen.

Tijdens mijn opleiding bij de NCSAH ging ik inzien hoe belastend het rijden voor paarden is en hoeveel hierin mis gaat. Ik heb geleerd hoe problemen vaak voorkomen of opgelost kunnen worden door juiste training en begeleiding. Ik ben inmiddels als School Instructor afgestudeerd aan de NCSAH. Ik heb hier gedurende vijf jaar meegelopen in diverse trainings-  en opleidingstrajecten. Ik geef les tot en met Z2 niveau en begeleid ook paarden in hun revalidatie; paarden die hun lijf anders moeten gaan gebruiken.

Ik draag de kennis en inzichten van deze school verder uit omdat ze mij ongelofelijk veel hebben opgeleverd. Ik ben als instructeur vooral sterk in de afstemming op de combinatie en de persoonlijke benadering daarin. In mijn ogen is er geen zwart-wit.

Het is mijn missie geworden ruiters bewust te maken. Een paard ‘doet’ het niet zomaar en de oplossing zit in jou.

Ik zie altijd mogelijkheden om de dingen in de basis te verbeteren waar jij en je paard altijd profijt van zullen hebben. Steeds werk ik aan meer kwaliteit in de basis en de bewegingsmogelijkheden van het paard. Hier ligt mijn passie en ook ik blijf hierin altijd leren.

 Lessen bij Irene

Luister naar je paard. Kijk iedere dag wat er mogelijk is en druk niet door. Pas je training aan waar nodig….

Ontvang mijn gratis e-book!

In zeven stappen van frustratie naar voldoening.