Als je denkt dat je best veel weet over paarden, wacht dan maar tot het volgende paard in je leven komt.

Mijn naam is Irene Snaterse (1971) . Ik ben gepassioneerd ruiter, instructeur en coach. Elke dag help ik ruiters om zichzelf en hun paard te verbeteren. Mijn doel is vooral om hen bewust en kundig te maken en hen te laten zien wat hun paard motiveert.

Ik leer van heel veel verschillende paarden en mijn motto is ‘juist door een probleem ga je pas echt leren en kom je verder’. Mits je echt wilt kijken en voelen. Ik ben zelf vijf jaar in de leer geweest bij Bastiaan de Recht en heb me daarnaast laten inspireren door bijzondere en kundige mensen over de wereld op het gebied van bodywork, paardenpsychologie en horsemanship.

Rijden is voor paarden heel belastend. Problemen kun je vaak voorkomen en oplossen door goeie training. Ik ben inmiddels als School Instructor afgestudeerd aan de NCSAH. Ik geef les tot en met Z2 niveau en begeleid ook paarden in hun revalidatie; paarden die hun lijf anders moeten gaan gebruiken zodat ze niet in het oude bewegingspatroon terug vallen.

Het is mijn missie om ruiters bewust te maken van hun eigen lijf, hun gevoel, de psyche van hun paard, de patronen waar ze in vast zitten…   Het is ‘the whole package’.

De BASIS; het zou een fundament moeten zijn wat altijd nog sterker kan worden. Ik zie altijd mogelijkheden om de basis te verbeteren, waardoor de beweging steeds mooier, gedragener en verfijnder wordt.

Vaak zeggen mijn klanten: “ik wist niet dat niet doen zoveel oplevert”. Daar doe ik het voor!!  Wil je meer weten? Neem dan contact met me op.

 Lessen bij Irene


Luister naar je paard. Kijk iedere dag wat er mogelijk is en druk niet door. Pas je training aan waar nodig….

Ontvang mijn gratis e-book!

In zeven stappen van frustratie naar voldoening.