Laat je inspireren door de klassieke dressuur

Diverse oude meesters hebben de afgelopen eeuwen hun kennis gedeeld over het trainen en rijden van paarden. Niet zozeer ten aanzien van het rijden van wedstrijden, maar ten behoeve van oorlogsvoering.  Dat is de basis van de klassieke dressuur.

Definitie klassieke dressuur:

  • Het trainen van paarden binnen de fysieke en mentale mogelijkheden van het individuele paard (ieder paard is anders)
  • Met als doel het paard geschikt te maken als rijdier
  • En daarbij zijn beweging te verfraaien

Er zijn veel stromingen binnen de dressuur. Ik ben klassiek geschoold bij Bastiaan de Recht; maestro alta scuola in de klassieke rijkunst. De enige in Nederland. We werken het paard ook aan de hand en besteden veel aandacht aan houding en zit. We werken veel samen met zowel holistische dierenartsen waar het gaat om het in balans houden van de paarden. Want juist als we meer van een paard gaan vragen, is ondersteuning op alle gebieden van belang. We creëren een team rondom het paard en zullen dat ook altijd adviseren aan onze leerlingen.

In de lessen breng ik mijn kennis en kunde over en zoomen we in op de talenten en problemen van het individuele paard.  Of je nu basis rijdt of hoger niveau, de principes van goed en verantwoord lichaamsgebruik blijven altijd hetzelfde.

 

 Lessen 

cropped-module-2-winston.jpg

Ontvang mijn gratis e-book!

In zeven stappen van frustratie naar voldoening.